Att äta majs

Nu är man hemma från Rhodos. Och på lördag bär det ut på böljan blå.

Senario: Du kommer hem, har inte ätit på hela flygresan, är jjäättehungrig. Du öppnar kylen som är i stort sett helt tom men hittar mot all förmodan en burk konserverade majskolvar, något som du faktiskt är väldigt förtjust i. Så du ställer en kastrull med vatten på en av spisens kokheta plattor. Du tänker att den kan få stå där och börja koka medans du letar reda på den där konservöppnaren så att du kan öppna din gåva från gudarna/dina föräldrar som köpt den någon gång. Du tittar i översta lådan men hittar den inte, andra lådan, men inte där heller. Du tittar igenom alla lådor flera gånger men den finns inte, inte heller i något annat av kökets förvaringsställen, vad ska du göra? Vad är en konservburk utan konservöppnare? Värdelös. Onödig.

1. Vad gör du?
a) Använder multivertyget som du såg i en av lådorna, det såg ut att ha en konservöppnare på sig. (gå till 2)
b) Börjar banka på konservburken med en köttyxa. (gå till 3)
c) Kokar färskpotatis och äter sill istället. (gå till 4)

2. Du tar fram verktyget men upptäcker att det bara var en kapsylöppnare du såg, du ger den ändå en chans men märker effter några försök att det inte kommer funka men du har ändå bestämmt dig för att äta majskolvarna. Vad gör du nu?
a) Tar köttyxan. (gå till 3)
b) Tar en liten kiniv-och-gaffel-kniv. (gå till 6)
c) Går ut i tvättstugan och letar efter hammare och spik. (gå till 5)

3. Köttyxan är lika värdelös som en ickeexisterande konservöppnare, du bankar och bankar men ingenting händer, burken ser precis lika dan ut som innan du började banka. Vad blir ditt nästa steg?
a) Tar en liten kviv-och-gaffel-kniv. (gå till 6)
b) Går ut i tvättstugan och letar efter hammare och spik. (gå till 5)
c) Tar multiverktyget. (gå till 2)

4. Du äter dina potatisar blir mätt och går och lägger dig. Men nästa dag vid lunchtid får du samma problem. (gå till 1)

5. I tvättstugan hittar du inte varken hammare eller spik, däremot hittar du lite andra saker som skulle kunna fungera. Vad väljer du?
a) Målarpensel. (gå till 7)
b) Kofot. (gå till 8)
c) Skiftnyckel. (gå till 9)

6. Kniven är varken vass eller särskillt stabil, det enda du verkar kunna göra är små rispor på locket, men det hjälper inte på långa vägar. Du måste än en gång överväga vad du ska göra.
a) Går ut i tvättstugan och letar efter hammare och spik. (gå till 5)
b) Kokar färskpotatis och äter sill istället. (gå till 4)
c) Ger upp och svälter ihjäl. (gå till 10)

7. På vilket sätt skulle du kunna använda en pensel för att få upp en konservburk? När du försökt att pensla lite på burken ger du upp den tanken. Vad gör du här näst?
a) Ger upp och svälter ihjäl. (gå till 10)
b) Går tillbaka till tvättstugan och väljer något nytt. (gå till 5)

8. Kofoten må inte vara optimal men efter ett fåtal bankningar hör du ett litet pys och ser att ett litet hål har öppnat sig. Det här måste vara rätt taktik. (gå till 11)

9. Du bankar ett tag men nyckeln är inte tillräckligt vass, du går tillbaka för att se om det fanns något vassare. (gå till 5)

10. Du dog.

11. Grattis efter ett tags bankande och slitande fick du till sist upp burken med majskolvar, du får din välförtjänta måltid. Du kan mätt i magen gå upp och skriva ett lite väl avancerat blogginlägg om din upplevelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0